Перейти до основного вмісту

20 цікавих фактів про психологію людини



1. Мозкова активність триває навіть тоді, коли ми відпочиваємо. У цей момент відбувається фільтрація того, що дійсно потрібно відкласти в пам'яті, а що прибрати «про запас». Прокинувшись вранці ви ніколи не забудете те, що дійсно важливо для вас, але і не згадаєте того, на чому зупинили свою увагу вчора.


2. Людина відчуває себе більш успішною і щасливою тільки тоді, коли її мозок чимось зайнятий. Більше того, сіра речовина не любить монотонна роботу - йдеться якраз про постійну метушню концентрації і перемикання з однієї роботи на іншу. Тільки в такі моменти людина відчуває себе щасливою.


3. Ви не можете не звертати увагу на їжу, на секс і небезпеку. Чи помічали ви, що люди завжди зупиняються, щоб подивитися на сцени нещасних випадків. Насправді, ми не можемо не звертати уваги на ситуацію небезпеки. У кожної людини є особлива частина мозку, яка відповідає за виживання і питає: «Чи можу я це з'їсти? Чи можна з цим зайнятися сексом? Може це мене вбити? ».


4. Дослідники довели, що якщо в юності людина вміла відмовлятися від того, чого сильно хотіла, життєві випробування даються простіше і з мінімальними втратами.


5. Якщо ви думаєте, що можете мати необмежену кількість друзів, ви глибоко помиляєтеся. Виявляється, що людина за все своє життя може дружити до 150 разів.


6. Бувають випадки, що ви хочете зробити дівчині приємне, подарувавши подарунок, але не знаєте що їй потрібно. Рішення є! Скажіть їй, що купили подарунок і запропонуйте відгадати, що це. Вона перерахує то, що хоче.


7. Якщо вас мучать жахи ночами, можливо, ви мерзнете уві сні. Науковий факт - чим холодніше в спальні, тим більше шансів побачити поганий сон.


8. Навіть позитивні події, такі як закінчення університету, шлюб або нова робота, можуть привести до депресії.


9. Кращим засобом від турбот, тривожності і стресу є читання. Це заняття надає більш швидкий ефект на організм. Дивно, але цей спосіб набагато краще прийому алкоголю, набагато ефективніше прогулянки, чаювання або прослуховування музики.


10. Більшість людей в незнайомому місці тримається справа. Якщо ви не хочете бути в натовпі або простояти довго в черзі, то знаючи цей факт, сміливо йдіть наліво або займайте чергу, яка лівіше.


11. Згідно зі спостереженнями експертів, люди з блакитними очима можуть закохатися всього за кілька хвилин, а люди з карими очима можуть одночасно любити двох. Щоб закохатися зеленооким, необхідно багато часу, іноді на це йдуть роки. Люди з усіма кольорами можуть закохатися всього за годину.


12. Цікаво те, що хороші оцінки людина запам'ятовує в багато разів краще, ніж погані. З ймовірністю 89% люди згадають позначку «5» і тільки 29% - оцінку «3». Як наслідок, здається, що оцінка була вищою, ніж насправді


13. Цікаво, що судді в спорті карають частіше ті команди, форма яких чорного кольору. Це підтверджує статистика, яку ведуть НХЛ, ФІФА.


14. Відомий факт, що жінки, перебуваючи в магазині одягу, більше акцентують увагу на полиці і вішалки, на яких панує безлад. Підсвідомо їм здається, що саме там знаходиться щось краще, цікавіше.


15. Якщо в будинку розбите скло, то незабаром жодного цілого вікна в ньому не залишиться, а потім почнеться мародерство - така основна думка теорії розбитих вікон. У більш широкому сенсі ця теорія полягає в тому, що люди набагато охочіше порушують правила і норми поведінки, якщо бачать явні ознаки безладу навколо - це було неодноразово експериментально доведено.


16. Люди неохоче сперечаються із спокійною, врівноваженою людиною. І навпаки, коли хтось люто і агресивно відстоює свою думку - йому будть чинити опір і будуть з ним сперечатися.


17. Ті, хто спить 6-7 годин, менше схильні до ризику передчасної смерті, ніж ті, хто спить по 8. Варто відзначити, що ті, хто спить менше 5 годин - в три рази частіше страждають на психічні розлади, ніж ті, хто спить по 8-9 годин.


18. Немає для людини кращого слова, ніж її ім'я. Перше, що потрібно запам'ятовувати при знайомстві - ім'я. НЕ посаду, не професію, а ім'я. Це основне правило встановлення хороших відносин.


19. Щоб швидко заснути треба лягти на спину, витягнутися і розслабити все тіло. Закрити очі і під закритими повіками закотити зіниці вгору. Це нормальний стан очей під час сну. Прийнявши це положення, людина засинає швидко, легко і глибоко.


20. Психологи визначили, що жінці достатньо всього 45 секунд для того, щоб оцінити незнайомого чоловіка. З них 10 секунд вона будує загальне враження про фігуру, 8 секунд оцінює очі, 7 секунд дивиться на волосся, 10 секунд на губи і підборіддя, 5 секунд - на плечі. А останні 5 дивиться на кільце, якщо вона є.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ікігай: 5 принципів щастя по-японськи

Ікігай - це вміння знаходити задоволення, радість і усвідомленість в справах кожного дня. Цьому мистецтву може навчитися кожен, вважає автор «Маленької книги ікігай», нейробіолог і письменник Кен Могті. В японській мові це слово використовують досить часто і з найрізноманітніших причин, воно може стосуватися і до дрібних повсякденних справ, і до значних досягнень. Дослівно «ікігай» можна перекласти, як сенс життя. Воно складається з двох слів - «ікі» (жити) і «гай» (причина). Але Кен Могті пропонує більш зрозуміле і образне тлумачення: ікігай - це те, заради чого хочеться вставати вранці. «Ікігай ховається в дрібницях, - пише Кен Могті. - Свіжість раннього ранку, чашка кави, промінь сонця, довгий процес приготування м'яса восьминога і похвала президента мають однакову вагу. Тільки ті, хто здатний визнати красу всіх цих речей, по-справжньому цінують і насолоджуються ними ». Ікігай створює сенс у вашому житті і одночасно дає сили рухатися до нього. За результатами д

Влучні цитати та афоризми Джорджа Бернарда Шоу

Джордж Бернард Шоу - єдина людина, удостоєна і Нобелівської премії в галузі літератури, і премії «Оскар». Видатний критик свого часу і самий прославлений - після Шекспіра - драматург, писав англійською мовою. При отриманні Нобелівської премії він з властивою йому дотепністю назвав цю подію «знаком подяки за те полегшення, яке він дав світу, нічого не надрукувавши в цьому році». Він, як ніхто інший, вмів ідеально поєднувати гумор і глибокі спостереження, а його влучні і точні цитати підтверджують всю глибину його світогляду. Світ складається з нероб, які хочуть мати гроші, не працюючи, і придурків, які готові працювати, не збагачуючись. Революції ніколи не полегшували тягар тиранії; вони лише перекладали цей тягар з одного плеча на інше. Газета - це друкований орган, що не бачить різниці між падінням з велосипеда і крахом цивілізації. Мій спосіб жартувати - це говорити правду. На світі немає нічого смішніше. Секрет успіху - в тому, щоб викликати обурення у як

Тренованість та детренованість

В організмі людини на клітинному рівні відбуваються два основних процеси. Перший процес - тренування. Якщо зовнішній подразник сильний, то він змушує функціонувати всі молекули "робочих" елементів з максимальною віддачею, від них йде максимальний "запит на синтез" в ДНК-рибосоми, і вони, так само максимально, синтезують нові білки. "Старий" білок під час цього продовжує розпадатися з постійною швидкістю. В результаті під час великих навантажень синтез обганяє розпад і загальна кількість білка збільшується. Відповідно виростає і потужність функцій. Найпростіший приклад - тренування спортсмена: чим більше навантаження, тим більша маса м'язів і відповідно збільшується вага, яку може підняти спортсмен. Другий процес - детренованість. Якщо зовнішній подразник різко послаблюється , то відповідно понижується функція та "запит на синтез" нових молекул. В той час, напрацьована раніше під час більшої функції маса білка, продовжує розпадатися з